10 beneficii al consumului de ciocolata

  1. Vă poate ajuta inima să rămână sănătoasă

O mulțime de studii arată că flavonoidele din ciocolată vă pot ajuta venele și arterele să rămână suple. Peste 7 studii au urmat 114.000 de participanți care au primit câteva porții de ciocolată neagră pe săptămână. Rezultatele au aratat ca riscul lor de a face un atac de cord a fost redus cu aproximativ 37%, in timp ce sansele de a obtine un accident vascular cerebral au fost cu 29% mai putine atunci cand au avut un consum mai mare de ciocolata.

  1. Ciocolata vă ajută să vă îmbunătățiți memoria

Cercetările au arătat că, atunci când persoanele în vârstă au primit extracte de cacao preparate special care au fost bogate în flavanoli, funcția lor cognitivă s-a îmbunătățit foarte mult.

  1. Poate ajuta la evitarea arsurilor solare

Un studiu efectuat la Londra a constatat că femeile care au primit ciocolată cu un conținut ridicat de flavanol au putut suporta dublul cantității de lumină UV pe piele fără arsură, comparativ cu cele cu doze mai mici.

  1. Te poate face mai bun la matematica

Cercetarea profesorului David Kennedy, care este directorul creierului, performanței și alimentației la Centrul de Cercetare al Universității Northumbria (Marea Britanie) spune că un consum moderat de ciocolată ajută la îmbunătățirea funcțiilor cognitive responsabile pentru calcule. Participanților li s-au administrat 500 mg de flavanoli într-o băutură caldă de cacao. Ei au beneficiat de un flux crescut la creier ca rezultat și au fost mai buni în a face față ecuațiilor matematice dificile spre deosebire de participanții care nu au primit nicio administrare cu flavanoli.

  1. Ciocolata te poate pune într-o dispoziție mai bună

Lucrarea de la Universitatea Swinburne din Australia afirmă că ciocolata ajută la o mai bună dispoziție. Oamenii de știință au vizat din polifenolii din cacao și au constatat că a avut un efect benefic asupra stării de spirit a participanților care erau mai calmi și mai fericiți.

  1. Poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol

Journal of Nutrition a publicat recent un articol interesant despre rezultatele unui studiu efectuat pentru a determina daca ciocolata neagra ar putea avea vreun efect asupra nivelului de colesterol LDL. Ei au descoperit ca atunci cand subiectii au primit baruri de ciocolata neagra, cu steroli de plante si flavanoli, au primit scoruri mai mici la nivelurile lor de colesterol.

  1. Ciocolata ajută să produceți mai multe endorfine

Când aveți un nivel ridicat de endorfine, este posibil să fie din cauza emoției, a iubirii sau după exerciții intense la sală. Acest nivel ridicat se datorează eliberării de endorfine care sunt hormoni cerebrali. Marele avantaj al ciocolatei este faptul că flavanolii pot ajuta, de asemenea, în producția endorfinei fără a fi nevoiți să conducă un maraton! Endorfinele joacă un rol-cheie în prevenirea depresiei și a altor tulburări mintale.

  1. Vă poate ajuta cu antrenamentul

Un alt flavanol magic în ciocolată este epicatechina. Cercetătorii spun că pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când faceți antrenament trebuie să mâncați jumătate de pătrat de ciocolată pe zi! Dacă mâncați prea multe, ar putea anula efectele benefice.

  1. Este foarte hrănitoare

Știați că dacă alegeți ciocolată cu un conținut ridicat de cacao (75% până la 85%) primiți o gustare foarte nutritivă? Aceasta conține mai mult de jumătate din ADN-ul de magneziu și aproximativ două treimi (67%) din doza zilnică necesaraă de fier. De asemenea, are aproximativ 10% fibre. Ciocolata mai conține o mulțime de zinc, seleniu și potasiu. O multitudine de beneficii.

  1. Ciocolata poate ajuta la circulația sângelui

În mod normal, luați o aspirină pentru a preveni coagularea sângelui și pentru a îmbunătăți circulația. Studiile arată că ciocolata poate avea un efect similar. E suficient să mâncați câteva pătrățele de ciocolată pentru un efect similar.

No Comments Yet.

Leave a comment