Ce este măceșul?

Măceșul (Rosa canina) este o specie de plantă nativă în Europa, nord-vestul Africii și în vestul Asiei.

Proprietățile arbustului cu frunze căzătoare sunt cunoscute încă din antichitate. Cu o înălțime care variază între 1 și 5 metri, măceșul produce fructe cu un gust dulce ușor acrișor.

În medicina naturistă regăsim rețete străvechi care implică fructul de măceș. Complexul său bogat în vitamine și minerale ajută în prevenirea multor boli, dar și este eficace în tratarea acestora.

Bogat în vitamina A, B1, B2, C, K, P, E, măceșul este un rezervor de sănătate pentru organismul uman.

Ceaiul de măceș este un tratament eficace în intoxicații, diaree, afecțiuni hepatice, febră. Pudra din măceș este și aceasta foarte eficientă în tratarea bolilor, dar și în prevenirea acestora.

Afecțiuni ale rinichiului și ale vezicii urinare au fost de-a lungul timpului tratate cu ajutorul ceaiului din fructele de măceș.

Pudra de măceș mai este și un puternic antioxidant, aceasta este recomandată în a fi adăugată în sucuri preparate în casă, dar și smoothie-uri.

Măceșul este vestit pentru compoziția sa bogată în vitamine. Cantitatea de vitamina C din măceș este de 15 ori mai mare decât vitamina din citrice.

Consumat zilnic măceșul (fruct sau pudră) ajută la creșterea imunității, în procesul de slăbire este un adjuvant și un puternic detoxifiant. Pudra de măceș poate fi folosită în sănătatea pielii, măști, creme, loțiuni pentru curățarea tenului.

No Comments Yet.

Leave a comment