Istoria ciocolatei. Cum si unde a aparut prima data ciocolata.

Tindem să credem că ciocolata este o bomboană dulce creată în timpurile noastre. Dar, de fapt, ciocolata dateaza de la popoarele antice din Mesoamerica care au baut ciocolata ca o bautura amara in timp ce vegheau asupra focului sacru privind spre stele.

Pentru acești oameni, ciocolata nu era doar o mâncare preferată - ea a jucat, de asemenea, un rol important în viața lor religioasă și socială.

Istoria ne spune ca poporul Maya a fost printe primii care a crescut cacao și a baut din aceasta băutură.

Primii oameni cunoscuți în mod clar că au descoperit secretul de cacao au fost perioada clasică Maya (250-900 C.E. [A.D.]). Maya și strămoșii lor din Mesoamerica au luat copacul din pădurea tropicală și l-au crescut în grădinile proprii, unde au recoltat, au fermentat, au prăjit și au mărunțit semințele într-o pastă.

Amestecata cu apă, ardei chili, porumb și alte ingrediente, această pastă a devenit o băutură spumoasă de ciocolată.

Aztecii au adoptat cacao.

Până în 1400, imperiul aztec a dominat un segment considerabil din Mesoamerica. Aztecii au făcut comerț cu Maya și alte popoare pentru cacao și adesea au cerut ca cetățenii și popoarele cucerite să plătească tributul lor în semințe de cacao - o formă de bani azteci.

La fel ca și primii Maya, aztecii și-au consumat băutura amară de ciocolată condimentată cu condimente - zahărul era un produs agricol indisponibil vechilor mesoamerici.

Ciocolata de băut a fost o parte importantă a vieții popoarelor Maya și Aztec.

Mulți oameni din societatea clasică Maya pot să bea ciocolată cel puțin ocazional, deși a fost o băutură deosebit de favorizată pentru regalitate. Dar în societatea aztecă, în primul rând conducătorii, preoții, soldați decorați și comercianți onorați erau ceai care puteau lua parte la ceremonia sfanta de a consuma ciocolata.

Ciocolata a jucat, de asemenea, un rol deosebit în evenimentele regale și religioase ale Maya și Aztece. Preoții au prezentat semințe de cacao ca ofrande zeilor și au servit băuturi din ciocolată în timpul ceremoniilor sacre. Regii, reginile, dar si eroii acelor vremuri erau singurii care aveau acces la ciocolata sau “Bautura Zeilor” cum I se mai spunea. In diferite temple ciocolata era pusa la loc de cinste astfel incat zeul care patrona acel lacas sa vina si sa poata oricand consuma bautura aromata.

Astazi ciocolata este disponibila atat in comertul din magazinele fizice cat si in comertul online. In magazinul nostrum importam ciocolata fabricata din ingredient 100% naturale din Republica Moldova. Ciocolata din Republica Moldova este cunoscuta pentru gustul sau unic si deosebit.

No Comments Yet.

Leave a comment